Asiatisk ribbe med hot kålsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg tynnribbe -
1 ts salt -
1 ss malt spisskummen -
2 ts chilipulver -
15 g revet frisk ingefær -
saft av
2 stk. lime
Kraft:
-
2 dl appelsinjuice -
2 dl soyasaus -
3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik -
1 stk. hel kanel -
10 båter hvitløk
Kålsalat:
-
300 g finsnittet hodekål -
300 g rødkål -
1 stk. rødløk i tynne skiver -
1 stk. grovrevet grønt eple -
0,5 potte finhakket frisk koriander -
1 stk. rød chili i tynne skiver -
4 ss peanøtter
Dressing:
-
2 ss riseddik -
3 ts sesamolje -
2 ss soyasaus -
1 ss honning -
2 ts revet frisk ingefær
Slik gjør du
Server ribben med den hotte kålsalaten, dipsausen og gjerne litt limebåter og frisk koriander.