Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 båter hvitløk

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet frisk ingefær

Slik gjør du

Server ribben med den hotte kålsalaten, dipsausen og gjerne litt limebåter og frisk koriander. 

bar