Asparges med hollandaise
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når den norske, grønne aspargesen er å finne i butikken - da vet du at det er vår! Kok aspargesen til den er såvidt mør, og server den som en lekker forrett sammen med klassisk hollandaise. Om du vil kan du også servere noen tynne skiver spekeskinke til.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g frisk grønn asparges -
1 ts salt
Hollandaise:
-
2 dl vann -
30 g finhakket løk -
1 ss eddik, 7 % -
0,5 stk. laurbærblad -
0,5 ts salt -
0,5 ts knust hel pepper -
2 stk. eggeplomme -
200 g klaret smør -
saft av
0,25 stk. sitron
Slik gjør du
Anrett på tallerkener, hell litt saus over og ha på litt nykvernet pepper. Server resten av sausen ved siden av.