Bakt brie med honningglaserte nøtter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilig, lun brie pakket inn i sprø filodeig, og toppet med honningglaserte nøtter. Denne forsvinner fort fra tapasbordet, særlig om serverer den sammen med et godt brød eller kjeks. Skal du ha den til juletapas er det også kjempegodt med pepperkaker!

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. ark med filodeig
  • 50 g smeltet smør
  • 250 g brie

Honningglaserte nøtter:

  • 40 g mandler
  • 40 g valnøttkjerner
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 ss honning
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 20 g tørkede tranebær
  • 20 g grovhakket tørket aprikos

Slik gjør du

Server varm brie med et godt brød eller kjeks. Også veldig godt med pepperkaker!

På utkikk etter flere fristende tapasretter? Sjekk ut vår temaside for tapas, for masse inspirasjon til julebordet eller andre festligeter. 

bar

På utkikk etter flere fristende tapasretter? Sjekk ut vår temaside for tapas, for masse inspirasjon til julebordet eller andre festligeter.