BBQ svinenakke
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.
Ingredienser
4 porsjoner
-
ca.
800 g svinenakke uten bein
Rub:
-
125 g brunt sukker -
160 g sukker -
50 g paprikapulver -
25 g hvitløkspulver -
75 g salt -
25 g kvernet pepper -
10 g malt ingefær -
15 g løkpulver -
7 g malt spisskummen -
4 g chipotle chilipulver
Ananassalat:
-
1 stk. frisk ananas -
120 g sukkererter -
1 stk. rød chili -
1 ss frisk ingefær -
2 ss hakket frisk koriander -
1 stk. lime -
3 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server gjerne svinenakken med en god bbq-saus til, her er vår anbefaling: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/teigens-bbq-saus/