Biff chop suey
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Biff chop suey, en klassisk kinesisk rett, godt kjent fra take away-menyen. Med flatbiff av storfe, knasende sprø grønnsaker og heit saus får du en skikkelig god hverdagsmiddag på kort tid!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g flatbiff av storfe -
240 g langkornet middagsris -
2 ss nøytral olje til steking
Marinade:
-
1 ss soyasaus -
2 ss østerssaus (oyster sauce) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ts maisenna
Saus:
-
4 ss kjøttbuljong (utblandet) -
2 ss østerssaus (oyster sauce) -
1 ts maisenna
Grønnsaker:
-
1 stk. brokkoli -
1 boks hermetiske bambusskudd -
1 stk. løk -
1 stk. grønn paprika -
200 g frisk sjampinjong -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
125 g sukkererter (valgfritt) -
125 g hermetiske vannkastanjer
Slik gjør du
Server varm biff chop suey med ris, og gjerne litt frisk koriander og finsnittet vårløk.
Du kan også lage kylling chop suey med strimlet kyllingfilet.