Biff chop suey

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff chop suey, en klassisk kinesisk rett, godt kjent fra take away-menyen. Med flatbiff av storfe, knasende sprø grønnsaker og heit saus får du en skikkelig god hverdagsmiddag på kort tid!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe
  • 240 g langkornet middagsris
  • 2 ss nøytral olje til steking

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

Grønnsaker:

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer

Slik gjør du

Server varm biff chop suey med ris, og gjerne litt frisk koriander og finsnittet vårløk. 

bar

Du kan også lage kylling chop suey med strimlet kyllingfilet.