Biff med jordskokkpuré
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt indrefilet av storfe er en sikker fremgangsmåte for mørt og saftig kjøtt. Fløyelsmyk jordskokkpuré, saltbakte småpoteter, rødvinssaus og sprø jordskokkchips - vi snakker et skikkelig festmåltid!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g av midtstykket på indrefilet av storfe -
2 ss smør -
1 ss nøytral olje -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 båter hvitløk -
4 stilker frisk timian -
500 g småpoteter -
2 dl grovt salt til steking
Jordskokkpuré:
-
500 g jordskokk -
5 dl melk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Jordskokkchips:
-
250 g jordskokk -
0,5 l frityrolje
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl oksekraft -
50 g usaltet smør -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Skjær kjøttet i jevne biter. Dander med jordskokkpuré og saltbakte småpoteter, drypp over rødvinssaus og topp med jordskokkchips og frisk rosmarin eller timian. Bon appétit!