Bigos, polsk gryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bigos er nasjonalrett i Polen, og er også kjent som «jegergryte». Retten inneholder gjerne ulike kjøttslag, pølser og bacon. Vi har laget vår variant med svinekjøtt, men her er det rom for personlige variasjoner. Og akkurat som fårikål smaker bigod enda bedre dagen etter!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g svinebog uten bein i terninger -
400 g røkt skinke i terninger -
325 g hvitløkpølse i tykke skiver -
2 ss smør -
3 stk. løk i tynne båter -
250 g frisk sjampinjong delt i fire -
3 båter finhakket hvitløk -
3 stk. eple i tykke skiver -
5 dl kjøttkraft eller buljong -
5 dl hakkede hermetiske tomater -
2 ss sukker -
2 stk. laurbærblad -
500 g surkål -
100 g bacon i strimler -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server bigos gjerne med mørkt rugbrød eller kokte poteter og rømme.