Bigos, polsk gryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bigos er  nasjonalrett i Polen, og er også kjent som «jegergryte». Retten inneholder gjerne ulike kjøttslag, pølser og bacon. Vi har laget vår variant med svinekjøtt, men her er det rom for personlige variasjoner. Og akkurat som fårikål smaker bigod enda bedre dagen etter!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinebog uten bein i terninger
  • 400 g røkt skinke i terninger
  • 325 g hvitløkpølse i tykke skiver
  • 2 ss smør
  • 3 stk. løk i tynne båter
  • 250 g frisk sjampinjong delt i fire
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. eple i tykke skiver
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 5 dl hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. laurbærblad
  • 500 g surkål
  • 100 g bacon i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server bigos gjerne med mørkt rugbrød eller kokte poteter og rømme.