Bo Ssam med svinenakke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. svinenakke (ca.2 kg) -
50 g salt -
100 g sukker
Ssam dip:
-
2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang) -
1 ss koreansk chilipaste (gochujang) -
1 ss honning -
1 båt revet hvitløk -
2 ss sesamolje -
2 ts sesamfrø -
2 ss sherryeddik -
0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt
Vårløk- og ingefærsaus:
-
1 bunt vårløk -
2 ss revet frisk ingefær -
1 dl nøytral nøytral olje -
2 ss soyasaus -
1 ts sherryeddik
Ris:
-
ca.
500 g jasminris
Asiatisk coleslaw:
-
500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål -
2 stk. gulrot -
2 stk. vårløk -
2 ss riseddik -
2 ss soyasaus -
1 ss chiliflakes , gjerne koreanske -
2 ts brunt sukker -
1 ss sesamolje -
1 ss sesamfrø -
1 båt revet hvitløk -
saft av
0,25 stk. lime
Til glasering av kjøttet:
-
7 ss brunt sukker -
1 ss eplecidereddik
Til servering:
-
2 stk. hjertesalat -
ca.
200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)