Bo Ssam med svinenakke

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. svinenakke (ca.2 kg)
  • 50 g salt
  • 100 g sukker

Ssam dip:

  • 2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang)
  • 1 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss honning
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt

Vårløk- og ingefærsaus:

  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sherryeddik

Ris:

  • ca. 500 g jasminris

Asiatisk coleslaw:

  • 500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chiliflakes , gjerne koreanske
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,25 stk. lime

Til glasering av kjøttet:

  • 7 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • ca. 200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)

Slik gjør du

bar
bar
bar

bar