Boeuf Bourguignon
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog -
150 g bacon -
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
5 båter hvitløk delt i grove biter -
1 ss tomatpuré -
1 ts hel pepper -
4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir) -
4 dl oksekraft -
3 ss bladpersille -
2 stk. laurbærblad -
10 stk. sjalottløk -
2 stk. gulrot -
200 g frisk sjampinjong
Slik gjør du
Topp med friske urter, og server gryten med ovnsbakte småpoteter, grov potetmos eller godt brød.
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.