Bollekake med rabarbra og vaniljekrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du glad i søt gjærbakst er dette kaken for deg! Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med sesongens rabarbra og en deilig hjemmelaget vaniljekrem. Kaken får garantert bein å gå på!
Ingredienser
12 porsjoner
Vaniljekrem:
-
0,5 stk. vaniljestang -
3 dl melk -
5 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna
Bolledeig:
-
950 g hvetemel -
150 g sukker -
0,25 ts salt -
5 dl melk -
25 g fersk gjær -
1 stk. egg -
150 g smør i terninger
Syltet rabarbra:
-
2 stilker rabarbra -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik
Melisglasur:
-
75 g melis -
0,5 stk. eggehvite -
0,5 ts sitronsaft (kan sløyfes)