Bollekake med rabarbra og vaniljekrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i søt gjærbakst er dette kaken for deg! Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med sesongens rabarbra og en deilig hjemmelaget vaniljekrem. Kaken får garantert bein å gå på!

Ingredienser

12  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 3 dl melk
  • 5 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Bolledeig:

  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g smør i terninger

Syltet rabarbra:

  • 2 stilker rabarbra
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Melisglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du