Bønnegryte med tomat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne deilige bønnegryten med store hvite bønner (limabønner) har sine røtter i Hellas. Der får  bønnene fstå og kose seg i lang tid over varmen, så de blir møre og trekker til seg de gode smakene fra tomat, rosmarin og hvitløk. Nydelig tilbehør til grillet kjøtt, for eksempel lammekoteletter eller en saftig flintstek.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g store hvite bønner (tørre) (limabønner)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Slik gjør du

Server bønnegryten rykende varm til stekt eller grillet kjøtt. Dryss gjerne litt friske urter på toppen ved servering. Gryten fungerer også utmerket for de som ikke spiser kjøtt. 

bar