Bønnegryte med tomat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne deilige bønnegryten med store hvite bønner (limabønner) har sine røtter i Hellas. Der får bønnene fstå og kose seg i lang tid over varmen, så de blir møre og trekker til seg de gode smakene fra tomat, rosmarin og hvitløk. Nydelig tilbehør til grillet kjøtt, for eksempel lammekoteletter eller en saftig flintstek.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g store hvite bønner (tørre) (limabønner) -
2 stk. rødløk i skiver -
6 stk. tomat i skiver -
3 båter grovhakkede hvitløk -
3 stk. laurbærblad -
4 stilker frisk rosmarin eller 2 ts tørket -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 dl olivenolje -
1 dl hvitvin eller eplejuice -
3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
Slik gjør du
Server bønnegryten rykende varm til stekt eller grillet kjøtt. Dryss gjerne litt friske urter på toppen ved servering. Gryten fungerer også utmerket for de som ikke spiser kjøtt.