Borscht - rødbetsuppe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %

Topping:

  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

Godt ferskt brød hører også til.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.