Borscht - rødbetsuppe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver -
2 ss smør -
2 ss nøytral olje -
2 stk. løk -
0,5 stk. hodekål -
3 stk. gulrot -
1,5 l kyllingbuljong (utblandet) -
2 stk. laurbærblad -
7 stk. rødbete -
1 ss eddik, 7 %
Topping:
-
6 ss seterrømme -
1 dl hakket bladpersille
Slik gjør du
Godt ferskt brød hører også til.
Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.