Brasilianske grillspyd med kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllinglår er super grillmat som tåler tøff varmebehandling. Legger du litt tid i forberedelsene er lønnen saftig kjøtt med masse smak. Vi har hentet inspirasjon fra brasilianske grilltradisjoner, og lager store espetinhos med marinerte stykker av kyllinglår, og serverer med en sommerfrisk salat med avokado, tomat og mango.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 8 stk. aromasopp

Marinade

  • 2 dl mørkt øl
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finrevet løk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ss tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad

Tomat- og avokadosalat:

  • 2 stk. avokado i biter
  • 10 stk. cherrytomat delt i to
  • 0,5 stk. mango i biter
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 stk. hjertesalat

Slik gjør du

  1. Del kyllinglår i to i leddet (se tips), og kutt av den nederste delen av kyllingklubben med en skarp kniv. Skjær av overflødig fett på overlåret. Legg alle bitene i en skål og sett kaldt.
    Slik deler du et kyllinglår: Kjenn med en finger på utsiden av kyllinglåret (tenk kneet), der er det en fordypning. Plasser kniven slik at du treffer midt i fordypningen og litt på skrå opp mot overlåret og skjær rett igjennom.
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingkjøtt. Bland forsiktig, slik at alt kjøttet blir dekket av marinaden. Sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.
  3. Del aromasopp i to. Tørk av det meste av marinaden og tre kyllingkjøtt og aromasopp annenhver gang på grillspyd.  Bruk gjerne to grillspyd for å gjøre det mer stabilt og lettere å snu på grillen. La det være litt luft mellom hver bit, så varmen kommer godt til. Ta vare på resten av marinaden, og bruk den til å pensle kyllingkjøttet med under grillingen.
    Bruker du grillspyd av tre, er det viktig å bløtlegge dem før bruk, ellers kan de lett ta fyr på grillen.
  4. Grill kyllingspyd på middels varme i 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte (stikk en liten kniv inn i kjøttet og sjekk om det kommer ut blank kjøttsaft. Blank kjøttsaft = ferdig). Snu dem ofte, og pensle med marinaden.
  5. Bland sammen ingrediensene til tomat- og avokadosalat og smak til med salt og pepper. Legg store salatblader på et fat, og anrett salaten over. 
  6. Server grillspydene sammen med tomat- og avokadosalaten.