Brødstuffing

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du kan gjerne steke stuffingen i en egen form i stedet for å fylle den i kalkunen. Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter. Perfekt tilbehør til både kalkun og kylling.

Ingredienser

porsjoner
  • 0,75 stk. rustikk landbrød i terninger
  • 200 g aromasopp delt i fire
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 bunt vårløk i tynne skiver
  • 4 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss grovhakket frisk frisk kruspersille
  • 2 ss grovhakket frisk oregano
  • 2 ss grovhakket frisk salvie
  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 3 stk. store egg
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g grovrevet parmesan

Slik gjør du

Server brødstuffingen til helstekt kalkun eller som tilbehør til en helstekt kalkunfilet. Brødstuffing passer godt til thanksgivingkalkunen.