Butter chicken - indisk smørkylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry:

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk. tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

Server rykende varm med basmatiris og/eller naanbrød.