Butter chicken - indisk smørkylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1300 g) -
4 båter hvitløk -
0,5 ss revet frisk ingefær -
2 ss sitronsaft
Marinade:
-
1 dl gresk yoghurt -
0,5 ss chilipulver (helst indisk) -
1 ss garam masala -
1 ss rapsolje eller sennepsolje
Smør- og tomatcurry:
-
100 g cashewnøtter -
8 stk. tomat -
2 ss nøytral olje -
4 båter finhakket hvitløk -
0,5 ss revet frisk ingefær -
0,5 ss chilipulver (helst indisk) -
2 stk. hel kardemomme -
2 ts hel bukkehornkløver -
2 ss honning -
1 stk. grønn chili -
2 ss smør -
1 dl kremfløte eller matfløte -
0,5 potte frisk koriander