Cæsarsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Slik gjør du