Cæsarsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?
Ingredienser
porsjoner
-
4 skiver brød -
2 ss nøytral olje til steking -
2 stk. kyllingfilet -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
150 g bacon -
1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat -
50 g parmesan
Dressing:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
3 stk. finhakket ansjosfilet -
saft av
0,5 stk. sitron -
1 båt revet hvitløk -
1,5 dl nøytral olje -
30 g parmesan -
0,25 ts salt -
0,25 ts kajennepepper