Chateaubriand

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chateaubriand er den midtre delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Den har en jevn, fin størrelse, og har en fantastisk mørhet og saftighet.  Chateaubriand tilbederedes tradisjonelt helstekt, og skjæres i skiver ved bordet. Her serverer vi den med rødvinssaus, aspargesbønner og hasselbackpoteter. Enkelt, elegant og veldig godt.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

bar
bar

bar