Chilenske kyllingspyd

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet

Marinade:

  • saft av 2 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pebre:

  • 5 ss olivenolje
  • 2,5 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 6 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt

Polenta:

  • 50 g smør i terninger
  • 2 ss revet parmesan
  • 5 dl vann
  • 1 dl polenta

Slik gjør du