Chilimarinade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode. Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. rød chili , ferske eller syltede -
2 dl nøytral olje -
saften av
1 stk. sitron -
2 ts gurkemeie -
2 ts paprikapulver -
0,5 stk. løk i ringer -
6 stk. hel pepper
Slik gjør du
Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.