Chilimarinerte egg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marinerte egg har tradisjoner flere steder i verden, og er en spennende og annerledes måte å tilberede egg på. Te og soyasaus brukes i Kina, mens i England og USA brukes eddik med ulike urter og krydder.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. hardkokte egg

Lake:

  • 4 dl vann
  • 4 dl hvitvinseddik , evt. eplesidereddik
  • ca. 0,25 stk. frisk ingefær (eller litt mindre)
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 stk. rød chili
  • 12 stk. hel pepper , grovknuste
  • 2 båter grovhakkede hvitløk

Slik gjør du

Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene kan spises etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned.

 

Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget aïoli.