Chilimarinerte egg
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Marinerte egg har tradisjoner flere steder i verden, og er en spennende og annerledes måte å tilberede egg på. Te og soyasaus brukes i Kina, mens i England og USA brukes eddik med ulike urter og krydder.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. hardkokte egg
Lake:
-
4 dl vann -
4 dl hvitvinseddik , evt. eplesidereddik -
ca.
0,25 stk. frisk ingefær (eller litt mindre) -
1 ss korianderfrø -
1 stk. rød chili -
12 stk. hel pepper , grovknuste -
2 båter grovhakkede hvitløk
Slik gjør du
Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene kan spises etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned.
Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget aïoli.