Choronsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Choronsaus sa du? Er du glad i béarnaise, er choronsaus neste steg på sausestigen, men slett ikke vanskelig. Bland béarnaisen med friske urter og litt tomatpuré, og smak til med noen sukkerkorn og litt sitron, så har du denne nydelige béarnaise-varianten. Ypperlig til en mør biff, svinefilét, kalkun eller hummer. 

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 500 g smeltet smør
  • 6 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 2 stilker frisk estragon
  • 4 stilker frisk kjørvel
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du