Choronsaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Choronsaus sa du? Er du glad i béarnaise, er choronsaus neste steg på sausestigen, men slett ikke vanskelig. Bland béarnaisen med friske urter og litt tomatpuré, og smak til med noen sukkerkorn og litt sitron, så har du denne nydelige béarnaise-varianten. Ypperlig til en mør biff, svinefilét, kalkun eller hummer.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. hel hvit pepper -
2 stilker frisk kruspersille -
1 stk. sjalottløk -
0,5 dl vineddik eller estragoneddik -
1 dl vann -
500 g smeltet smør -
6 stk. eggeplomme -
ca.
2 ss tomatpuré -
2 stilker frisk estragon -
4 stilker frisk kjørvel -
0,5 ts sitronsaft -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper