Dukkah-egg

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dukkah er en egyptisk krydderblanding med frø og nøtter, og serveres ofte som en dipp til brød eller grønnsaker. Vi har rullet kokte egg i dukkaen og serverer dem som en liter forrett sammen med godt brød, eller som en av flere tapas- eller meze-retter.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 pk alfalfaspirer til servering

Dukkah:

  • 30 g hasselnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 2 ss malt koriander
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Dukkah har lang holdbarhet om den oppbevares kjølig i en tett boks. Den kan brukes sammen med ferskt brød, grønnsaker i strimler og hummus, eller som et dryss over salat.