Elgbiff med bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g indrefilet av elg , delt i biffer
  • 8 skiver bacon
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinsaus:

  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Tilbehør:

  • 8 stk. gulrot , evt. babygulrøtter

Slik gjør du

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.