Elggulasj
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g grytekjøtt av elg -
1 ss paprikapulver -
1 ss hvetemel -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ts karve -
1 ts tørket merian -
2 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss margarin til steking -
3 ss tomatpuré -
2 ts sukker -
1 stk. laurbærblad -
1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft -
100 g bacon -
4 stk. potet -
1 skive sellerirot -
2 stk. rød paprika
Slik gjør du
Server elggulasj med brød.
Tips: Bruk en morter til å støte karven med.