Elggulasj

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 100 g bacon
  • 4 stk. potet
  • 1 skive sellerirot
  • 2 stk. rød paprika

Slik gjør du

 Server elggulasj med brød.

Tips: Bruk en morter til å støte karven med.