Engelsk roast beef
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Roast beef er en av Storbritannias nasjonalretter, og først og fremst en tradisjonell "Sunday Roast". Men roast beef er også svært populært som middag i julen, og blir servert med alle de tradisjonelle tilbehørene – Yorkshirepudding, stekte poteter, tre sorter grønnsaker, god brun saus og en stor klatt pepperrotkrem.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg flatbiff av storfe , entrecôte eller mørbrad kan også brukes -
1,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Yorkshirepudding:
-
250 g hvetemel -
3 dl melk -
3 dl vann -
4 stk. egg -
1 ts salt -
6 ss smeltet smør
Brun saus: :
-
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
1 l kjøttkraft eller buljong -
0,5 ts salt
Slik gjør du
Server engelsk roastbeef med ovnsstekte poteter og persillerot, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.