Engelsk roast beef

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Roast beef er en av Storbritannias nasjonalretter, og først og fremst en tradisjonell "Sunday Roast". Men roast beef er også svært populært som middag i julen, og blir servert med alle de tradisjonelle tilbehørene – Yorkshirepudding, stekte poteter, tre sorter grønnsaker, god brun saus og en stor klatt pepperrotkrem.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg flatbiff av storfe , entrecôte eller mørbrad kan også brukes
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus: :

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

Server engelsk roastbeef med ovnsstekte poteter og persillerot, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.