Farsert kalkunfilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gjør litt ekstra ut av kalkunfileten til jul eller nyttår! Bruk innerfileten og enden av fileten til en smakfull, saftig farse, og fyll fileten med farsen. Servert med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos garanterer vi en begeistrede gjester og feststemning!
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
Farse:
-
1 ts salt -
1 stk. egg -
0,5 ss potetmel -
2 stk. finhakket sjalottløk -
4 båter finhakket hvitløk -
8 stk. soltørkede tomater ,i strimler -
50 g chorizopølse , i strimler -
0,5 stk. eple , i små terninger -
2 ss hakket frisk kruspersille -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje eller smør til steking
Potet- og sellerimos:
-
1,5 kg potet -
0,5 kg sellerirot -
100 g smør -
ca.
5 dl melk -
ca.
0,5 ts revet muskatnøtt
Kremet soppsaus:
-
ca.
35 g tørket sopp (eller 200 g fersk) -
5 dl vann -
1 stk. kyllingbuljongterning -
3 stk. sjalottløk -
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
2 ss soyasaus -
saft av
0,25 stk. sitron
Glaserte grønnsaker:
-
850 g sjalottløk eller annen småløk -
4 stk. gulrot -
2 ss smør -
2 ss sukker -
2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
Slik gjør du
Server den farserte kalkunfileten i skiver med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.