Farsert kalkunfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør litt ekstra ut av kalkunfileten til jul eller nyttår! Bruk innerfileten og enden av fileten til en smakfull, saftig farse, og fyll fileten med farsen. Servert med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos garanterer vi en begeistrede gjester og feststemning!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g

Farse:

  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ss potetmel
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater ,i strimler
  • 50 g chorizopølse , i strimler
  • 0,5 stk. eple , i små terninger
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking

Potet- og sellerimos:

  • 1,5 kg potet
  • 0,5 kg sellerirot
  • 100 g smør
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts revet muskatnøtt

Kremet soppsaus:

  • ca. 35 g tørket sopp (eller 200 g fersk)
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 0,25 stk. sitron

Glaserte grønnsaker:

  • 850 g sjalottløk eller annen småløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik

Slik gjør du

Server den farserte kalkunfileten i skiver med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.