Festkake med multer

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en imponerende kake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet!

Ingredienser

16  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl vann
  • 300 g multer

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater

Slik gjør du