Festkylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Server helstekt kylling til fest! Denne kyllingen er eksotisk krydret og har spennende tilbehør. Midt i blinken til det lille nyttårsselskapet.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 0,5 stk. løk
  • 50 g mykt smør
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 3 stk. eple
  • 2 kvister frisk timian eller andre friske urter

Nøttesalsa:

  • 50 g pecannøtter
  • 50 g pistasjnøtter
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g svisker
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede dadler (evt. de fruktene du selv ønsker)
  • 75 g smør
  • 2 ss soyasaus

Portvinssaus:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl portvin (evt. madeira)
  • 6 dl stekesjy (evt. buljong)
  • 4 ss smør

Potet- og sellerikrem:

  • 400 g potet
  • 400 g sellerirot
  • 50 g smør
  • 3 dl kremfløte (evt. crème fraîche)
  • ca. 0,25 ts revet muskatnøtt

Til servering:

  • 2 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 2 ss honning

Slik gjør du

Server med potet- og sellerikremen, resten av nøttesalsaen og konsentrert portvinssaus.