Festkylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Server helstekt kylling til fest! Denne kyllingen er eksotisk krydret og har spennende tilbehør. Midt i blinken til det lille nyttårsselskapet.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1500 g) -
0,5 stk. løk -
50 g mykt smør -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts malt ingefær -
1 ss finhakket frisk kruspersille -
finrevet skall av
1 stk. appelsin -
3 stk. eple -
2 kvister frisk timian eller andre friske urter
Nøttesalsa:
-
50 g pecannøtter -
50 g pistasjnøtter -
50 g pinjekjerner -
50 g svisker -
50 g tørket aprikos -
50 g tørkede dadler (evt. de fruktene du selv ønsker) -
75 g smør -
2 ss soyasaus
Portvinssaus:
-
1 stk. finhakket sjalottløk -
2 ss smør -
2 dl portvin (evt. madeira) -
6 dl stekesjy (evt. buljong) -
4 ss smør
Potet- og sellerikrem:
-
400 g potet -
400 g sellerirot -
50 g smør -
3 dl kremfløte (evt. crème fraîche) -
ca.
0,25 ts revet muskatnøtt
Til servering:
-
2 stk. pære -
1 ss smør -
2 ss honning
Slik gjør du
Server med potet- og sellerikremen, resten av nøttesalsaen og konsentrert portvinssaus.