Flambert laks nigiri

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nigiri med laks er en klassiker på sushi-menyen, og flambering fremhever smakene enda mer. Toppet med teriyakisaus og sprø, fritert løk. En skikkelig go'bit!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert løk:

  • 1 stk. løk
  • 2 dl nøytral olje eller frityrolje

Til servering:

  • 0,5 dl teriyakisaus
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

Flambert nigiri kan også lages med tunfiskfilet, eller tynne skiver av biff. 

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

bar