Flambert laks nigiri
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nigiri med laks er en klassiker på sushi-menyen, og flambering fremhever smakene enda mer. Toppet med teriyakisaus og sprø, fritert løk. En skikkelig go'bit!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g laksefilet uten skinn og bein
Sushiris:
-
1 dl riseddik -
4 ss sukker -
2 ts salt -
500 g sushiris -
750 g vann
Fritert løk:
-
1 stk. løk -
2 dl nøytral olje eller frityrolje
Til servering:
-
0,5 dl teriyakisaus -
2 ss ristede sesamfrø
Slik gjør du
Flambert nigiri kan også lages med tunfiskfilet, eller tynne skiver av biff.
Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!