Flatbiff av rein med ertepuré

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Norsk reinsdyrkjøtt er fantastisk. Sammen med potet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade blir dette en perfekt kombinasjon å servere gjestene dine.  

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

Kokte poteter:

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 250 g frosne erter
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til anretning:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du