Fransk potet- og purresalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg nypotet eller andre små poteter -
1 stk. purre i tynne ringer -
2 ss hakket frisk dill -
12 stk. cornichonagurker , delt i 2
Vinaigrette:
-
1 ss grov dijonsennep -
1 ts sukker -
3 ss hvitvinseddik -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 dl oliven- eller rapsolje -
1 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.
Denne salaten er enkel å variere på et utall måter. Små eplebiter tilfører både syre og sødme, chili gjør den hot, og purreløken kan byttes ut med vårløk eller andre løksorter.