Fruktkake med mousselinekrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En nydelig kombinasjon mellom friske bær, smaksrik krem og en sprø nøttebunn.
Ingredienser
12 porsjoner
Nøttebunn:
-
110 g hasselnøtter -
100 g siktet melis -
4 stk. eggehvite -
1 ss sukker
Mousselinekrem:
-
5 dl helmelk -
1 stk. vaniljestang -
250 g sukker -
5 stk. eggeplomme -
30 g maisenna -
250 g smør
Sjokoladekant:
-
50 g mørk sjokolade, 70% kakao -
50 g hvit sjokolade
Eplegelè:
-
1 stk. gelatinplater -
1 dl eplejuice
Til pynt av kaken:
-
100 g bringebær -
100 g jordbær -
100 g blåbær -
100 g bjørnebær
Slik gjør du
Ta forsiktig av plasten når kaken skal serveres.
Kremen kan stå kjølig til neste dag og piskes opp luftig før den fordeles i springformen.