Fruktkake med mousselinekrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig kombinasjon mellom friske bær, smaksrik krem og en sprø nøttebunn.

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 110 g hasselnøtter
  • 100 g siktet melis
  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ss sukker

Mousselinekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 250 g smør

Sjokoladekant:

  • 50 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 50 g hvit sjokolade

Eplegelè:

  • 1 stk. gelatinplater
  • 1 dl eplejuice

Til pynt av kaken:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g bjørnebær

Slik gjør du

Ta forsiktig av plasten når kaken skal serveres.

Kremen kan stå kjølig til neste dag og piskes opp luftig før den fordeles i springformen.