Granité
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Granité kan gjerne brukes som en "hvilerett" i et måltid med mange retter.
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 dl vann -
200 g sukker -
7,5 dl fruktjuice eller frukt/bær-puré -
2 ts sitronsaft (ikke nødvendig hvis det er sitrusjus)
Slik gjør du
Ved servering, la graniteen stå et par minutter før du legger den opp i høye glass med en skje. Pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Serveres straks.
Tips: All slags jus eller puré av bær kan brukes! Vær oppmerksom på at sukkerinnholdet kan variere veldig, så prøv deg fram til du finner riktig styrke. Både grapefrukt, blodappelsin, eple, jordbær, ananas og melon gir gode granité-smaker. Mange foretrekker å helle en skvett vodka, gin eller musserende vin over graniteen ved servering