Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.
Ingredienser
4 porsjoner
Gravet reinsdyrfilet:
-
250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff -
25 g salt -
25 g sukker -
2 stilker frisk rosmarin
Soppkrem:
-
75 g sopp -
1 ss smør -
1 stk. sjalottløk -
1 ss finhakket bladpersille -
0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g) -
2 ss lettrømme
Rødløkskompott:
-
1 stk. rødløk -
1 ss smør -
1 ss brunt sukker -
1 ts balsamicoeddik -
0,75 dl rødvin
Til servering:
-
8 stk. rosenkål
Slik gjør du
Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.