Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.

Ingredienser

4  porsjoner

Gravet reinsdyrfilet:

  • 250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 stilker frisk rosmarin

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Rødløkskompott:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,75 dl rødvin

Til servering:

  • 8 stk. rosenkål

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.

bar