Gravet skrei med sitron- og sennepssaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Skrei er en fantastisk råvare, og er super å bruke også i rå tilstand. Gravet skrei er perfekt som forrett eller som en av flere småretter på en buffet. Vi har brukt sitron, dill og akevitt som smakstinsetninger, og det er helt nydelig!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
600 g skreiloin skreifilet -
1,5 ss salt -
2 ss sukker -
revet skall av
0,5 stk. sitron -
1 ts kvernet pepper -
1 potte frisk dill -
0,5 dl akevitt -
0,5 stk. grovt rugbrød
Sitron- og sennepssaus
-
2 stk. eggeplomme -
1 ss sukker -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
2 ss grov dijonsennep -
2 dl nøytral olje -
2 ss hakket frisk dill