Gresk lammepai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.

Ingredienser

4  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 stk. egg

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 20 stk. kalamataoliven
  • 10 stk. grovhakkede soltørkede tomater
  • 50 g frisk spinat
  • 2 ts frisk timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 100 g fetaost
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

Server lammepaien varm eller lun, gjerne i følge med en god salat.

bar