Gresskarkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur og pynt:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt

Slik gjør du