Gresskarkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!
Ingredienser
16 porsjoner
-
4 stk. egg -
4 dl gresskarpuré -
1,5 dl nøytral nøytral olje -
400 g sukker -
225 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
0,5 ts natron -
0,5 ts salt -
2 ts malt kanel -
0,5 ts malt ingefær -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt muskat
Salt karamell:
-
180 g sukker -
130 g kremfløte -
150 g smør -
5 g flaksalt
Glasur og pynt:
-
200 g romtemperert smør -
200 g melis -
125 g kremost naturell -
2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt