Grillet laks med vannmelonsalsa
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grillet laksefilet med en søt og litt spicy rub er perfekt sommermat! En frisk salsa laget av vannmelon og mango står perfekt til den grillede fisken. Nyt gjerne maten ute på terrassen! Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g laksefilet -
2 ss nøytral olje til pensling
Rub:
-
2 ss brunt sukker -
1 ss paprikapulver -
0,5 ts grovt chilikrydder -
0,5 ts hvitløkspulver -
0,5 ts tørket timian -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Vannmelonsalsa:
-
0,5 stk. vannmelon -
1 stk. mango -
2 stk. jalapeño (eventuelt uten frø om du ikke liker det sterkt) -
2 ss finhakket frisk gressløk -
saft av
1 stk. lime -
1 ss honning -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 pk fetaost
Slik gjør du
Server laksefileten med den friske og litt spicy vannmelonsalsaen. Ferskt brød eller kokt ris og friske salatblader smaker også godt til.