Grillet ytrefilet med kål og bbq-saus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ytrefilet av storfe er perfekt grillmat når du skal grille til mange. Med enkelt tilbehør som grillede grønnsaker og en deilig bbq-saus, kan du stresse ned med tilberedningen og nyte det fine grillværet istedet.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av storfe -
2 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
BBQ-saus:
-
3 dl ketchup -
1 dl brunt sukker -
0,25 dl lys sirup -
0,5 dl eplejuice -
1 ss worchestershiresaus -
2,5 ts grov sennep -
2 ts paprikapulver (gjerne røkt) -
0,5 ts hvitløkspulver -
0,25 ts kajennepepper -
1 ts salt -
1 ts pepper -
1 ss maisenna -
0,5 dl kaldt vann
Grillede grønnsaker:
-
1 stk. nykål, sommerkål , eventuelt spisskål eller hodekål -
2 stk. løk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server kjøttet i skiver sammen med grillede grønnsaker og bbq-saus.