Grillet ytrefilet med kål og bbq-saus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av storfe er perfekt grillmat når du skal grille til mange. Med enkelt tilbehør som grillede grønnsaker og en deilig bbq-saus, kan du stresse ned med tilberedningen og nyte det fine grillværet istedet.  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

BBQ-saus:

  • 3 dl ketchup
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,25 dl lys sirup
  • 0,5 dl eplejuice
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ts grov sennep
  • 2 ts paprikapulver (gjerne røkt)
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann

Grillede grønnsaker:

  • 1 stk. nykål, sommerkål , eventuelt spisskål eller hodekål
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server kjøttet i skiver sammen med grillede grønnsaker og bbq-saus.