Grønn bønnesalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Server bønnesalaten som selvstendig rett sammen med brød, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og fisk.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter
  • 100 g babyspinat
  • 2 stk. hakket vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 ss tahini
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Sett dressingen til side.
  2. Del lange aspargesbønner og asparges i to, og brokkoli i små buketter.
  3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell aspargesbønner, asparges og brokkoli i 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem i iskaldt vann.
  4. Kok opp nytt vann og kok edamamebønnene i 4 minutter. Skyll og avkjøl.
  5. Varm en liten stekepanne og rist sesamfrøene i pannen til de er gyllenbrune. Hell dem over på en tallerken.
  6. Vend alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen i en vid bolle. Hell over dressingen. Og dryss over ristede sesamfrø. Server med en gang.