Grønn bønnesalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Server bønnesalaten som selvstendig rett sammen med brød, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g aspargesbønner -
8 stk. frisk grønn asparges -
0,5 stk. brokkoli -
100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter -
100 g babyspinat -
2 stk. hakket vårløk -
4 ss olivenolje -
1 ss sesamfrø
Dressing:
-
2 ss tahini -
1 båt finhakket hvitløk -
saft og finrevet skall av
1 stk. sitron -
4 ss olivenolje -
2 ss rørsukker -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Sett dressingen til side.
- Del lange aspargesbønner og asparges i to, og brokkoli i små buketter.
- Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell aspargesbønner, asparges og brokkoli i 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem i iskaldt vann.
- Kok opp nytt vann og kok edamamebønnene i 4 minutter. Skyll og avkjøl.
- Varm en liten stekepanne og rist sesamfrøene i pannen til de er gyllenbrune. Hell dem over på en tallerken.
- Vend alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen i en vid bolle. Hell over dressingen. Og dryss over ristede sesamfrø. Server med en gang.