Grønnkål- og eplesalat med cashewnøtter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den trauste grønnkålen har fått sin renessanse og er blitt supertrendy. I denne salaten har grønnkålen fått en asiatisk vri, i selskap med cashewnøtter og syrlig eple.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g rå cashewnøtter -
2 ss lønnesirup -
1 ss svarte sesamfrø -
1 dl chinkiang (svart vineddik) -
2 ss eplecidereddik -
3 ss sukker -
2 ss nøytral nøytral olje -
300 g grønnkål -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 stk. grønt eple
Slik gjør du
- Rist cashewnøtter i en varm, tørr stekepanne til de er gylne.
- Ha i lønnesirup og bland godt. Stek videre til lønnesirupen tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Hell nøttene over på bakepapir.
- Skyll og tørk stekepannen og varm den på nytt. Rist svarte sesamfrø i 40-45 sekunder, eller til de dufter aromatisk. Dryss dem over cashewnøttene og avkjøl helt.
- Visp sammen svart vineddik, eplecidereddik, sukker og olje.
- Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen og kutt den i ca. 2 cm brede strimler. Legg grønnkålen i en bolle og hell over halvparten av dressingen. Bruk hendene og «massér» grønnkålen til den blir myk og godt blandet med dressingen.
- La salaten stå og hvile i minst 15 minutter. Bland inn litt mer av dressingen og legg opp på et fat.
- Skrell eplet, ta ut kjernehuset og del det i tynne båter. Vend båtene i resten av dressingen og fordel dem på grønnkålen.
- Grovhakk cashewnøttene og dryss dem over salaten rett før servering.
Salaten smaker godt alene, og er i tillegg knallgodt som tilbehør til andre retter, for eksempel på en buffet.
Som hovedrett er dette nok til 2-3 personer, eller til minst fire om det skal være tilbehør.