Grønnkål- og eplesalat med cashewnøtter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den trauste grønnkålen har fått sin renessanse og er blitt supertrendy. I denne salaten har grønnkålen fått en asiatisk vri, i selskap med cashewnøtter og syrlig eple. 

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rå cashewnøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 dl chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 ss sukker
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 300 g grønnkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. grønt eple

Slik gjør du

  1. Rist cashewnøtter i en varm, tørr stekepanne til de er gylne.
  2. Ha i lønnesirup og bland godt. Stek videre til lønnesirupen tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Hell nøttene over på bakepapir.
  3. Skyll og tørk stekepannen og varm den på nytt. Rist svarte sesamfrø i 40-45 sekunder, eller til de dufter aromatisk. Dryss dem over cashewnøttene og avkjøl helt.
  4. Visp sammen svart vineddik, eplecidereddik, sukker og olje.
  5. Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen og kutt den i ca. 2 cm brede strimler. Legg grønnkålen i en bolle og hell over halvparten av dressingen. Bruk hendene og «massér» grønnkålen til den blir myk og godt blandet med dressingen. 
  6. La salaten stå og hvile i minst 15 minutter. Bland inn litt mer av dressingen og legg opp på et fat. 
  7. Skrell eplet, ta ut kjernehuset og del det i tynne båter. Vend båtene i resten av dressingen og fordel dem på grønnkålen. 
  8. Grovhakk cashewnøttene og dryss dem over salaten rett før servering.

Salaten smaker godt alene, og er i tillegg knallgodt som tilbehør til andre retter, for eksempel på en buffet.

Som hovedrett er dette nok til 2-3 personer, eller til minst fire om det skal være tilbehør.