Grønnsakschutney

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når grønnsaker får kokt sammen med eddik, sukker og krydder, blir det en smaksopplevelse med sterke, søte, sure og salte smaker i ett. Grønnsakschutney passer godt til stekt kyllingfilet eller en saftig biff. 

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg tomat , flådd og hakket
  • 350 g løk , hakket
  • 350 g aubergine , i terninger
  • 350 g grønn squash , i terninger
  • 350 g rød paprika , i terninger
  • 225 g gul paprika , i terninger
  • 2 stk. rød chili , hakket
  • 6 båter hvitløk , hakket
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss korianderfrø , ristet og grovknust
  • 1,5 ts salt
  • 350 g rørsukker eller brunt sukker
  • 3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik

Slik gjør du

Oppbevar tørt og mørkt. Bør lagres minst en måned før bruk.