Grønnsakschutney
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når grønnsaker får kokt sammen med eddik, sukker og krydder, blir det en smaksopplevelse med sterke, søte, sure og salte smaker i ett. Grønnsakschutney passer godt til stekt kyllingfilet eller en saftig biff.
Ingredienser
1 porsjoner
-
1 kg tomat , flådd og hakket -
350 g løk , hakket -
350 g aubergine , i terninger -
350 g grønn squash , i terninger -
350 g rød paprika , i terninger -
225 g gul paprika , i terninger -
2 stk. rød chili , hakket -
6 båter hvitløk , hakket -
1 ss paprikapulver -
1 ss korianderfrø , ristet og grovknust -
1,5 ts salt -
350 g rørsukker eller brunt sukker -
3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik
Slik gjør du
Oppbevar tørt og mørkt. Bør lagres minst en måned før bruk.