Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften! Denne kalkunen er fylt med fruktblanding, serveres med frisk appelsinsaus - og er pyntet til fest!

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg
  • 3 ss smeltet smør til pensling
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl vann

Fyll:

  • 15 stk. grovhakket aprikos
  • 2 stk. appelsin i biter
  • 2 stk. eple i båter
  • 4 stilker frisk estragon

Appelsinsaus:

  • ca. 5 dl silt sjy/kraft
  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss smør
  • saften av 3 stk. appelsin
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Annet tilbehør:

  • 20 stk. potet
  • 600 g aspargesbønner

Pynt:

  • 1 stk. appelsin i biter
  • 5 stk. frisk fiken delt i to
  • 1 stk. granateple i biter
  • 10 stk. aprikos
  • 100 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 4 stilker frisk salvie eller estragon

Slik gjør du