Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften! Denne kalkunen er fylt med fruktblanding, serveres med frisk appelsinsaus - og er pyntet til fest!
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. kalkun, ca. 5 kg -
3 ss smeltet smør til pensling -
1 ts salt -
1 ts pepper -
3 dl vann
Fyll:
-
15 stk. grovhakket aprikos -
2 stk. appelsin i biter -
2 stk. eple i båter -
4 stilker frisk estragon
Appelsinsaus:
-
ca.
5 dl silt sjy/kraft -
3 stk. sjalottløk -
1 ts finhakket rød chili -
2 ss smør -
saften av
3 stk. appelsin -
1 beger crème fraîche orginal, 35 % -
2 ts revet appelsinskall -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Annet tilbehør:
-
20 stk. potet -
600 g aspargesbønner
Pynt:
-
1 stk. appelsin i biter -
5 stk. frisk fiken delt i to -
1 stk. granateple i biter -
10 stk. aprikos -
100 g grovhakket pistasjnøtter -
50 g grovhakkede valnøttkjerner -
4 stilker frisk salvie eller estragon