Helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt indrefilet av storfe gir så mørt og saftig kjøtt at det nesten smelter i munnen. Sammen med fløtegratinerte poteter, rik rødvinssaus og smørstekte grønnsaker. Enkel å lykkes med når du har mange gjester til bords!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg indrefilet av storfe -
1,5 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør
Fløtegratinerte poteter:
-
4 dl kremfløte eller matfløte -
1 båt hvitløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
ca.
1 kg potet -
2 dl revet ost -
1 ss smør
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje -
2,5 ss rødvin -
2,5 dl oksekraft -
50 g usaltet smør -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Tilbehør:
-
400 g sopp -
350 g sjalottløk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ss finhakket frisk timian -
200 g aspargesbønner
Slik gjør du
Skjær indrefilet i jevne store skiver, og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekte grønnsaker og rødvinssaus.