Helstekt kalkunfilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du invitere til middag imponerer du garantert ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald med waldorfsalat eller varm til hovedrett.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg kalkunfilet -
1 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør til steking -
3 stilker frisk rosmarin eller estragon -
1 stk. granateple
Slik gjør du
Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.
Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat, pynt eventuelt med granateplekjerner og frisk estragon. Kalkunfileten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker og poteter, ellers er også waldorfsalat svært populært tilbehør til kalkun.