Helstekt kylling med epler og svisker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er en hel kalkun for mye for det llle selskapet du skal ha? Gi kyllingen samme behandling som kalkunen, og bli belønnet med en gyllen, saftig og lekker fugl som godt kan trone midt på bordet.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. eple
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 3 dl hvitvin
  • 200 g rosenkål
  • 1 pose svisker
  • 2 ss hakket bladpersille eller andre urter
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

Legg epler, rosenkål og svisker rundt kyllingen og dryss over granatpelekjerner. Server gjerne med kokte poteter eller en god potetmos