Helstekt kylling med urter og mascarpone
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1200 g) -
2 ss olivenolje -
0,5 stk. sitron -
1 stk. løk i båter
Fyll:
-
4 ss mascarponeost eller kremost naturell -
3 båter hakket hvitløk -
1 ss hakket frisk rosmarin -
1 ss hakket frisk kruspersille -
0,5 ss hakket frisk timian
Poteter og jordskokker:
-
500 g potet -
500 g jordskokk -
0,5 stk. sitron -
2 båter hvitløk -
4 stilker frisk timian -
3 ss olivenolje
Smørdampede vårgrønnsaker:
-
0,5 bunt frisk grønn asparges -
1 bunt vårløk -
50 g sukkererter -
50 g baby gulrot -
1 stk. gul paprika -
1 bunt reddik -
1 ss smør -
2 ss vann -
0,5 ss sukker
Appelsin- og løksalat:
-
4 stk. appelsin -
1 stk. rødløk -
0,5 potte frisk koriander
Dressing:
-
1 ss sukker -
1 ss dijonsennep -
2 ss hvitvinseddik -
ca.
4 ss olivenolje
Slik gjør du
Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.