Helstekt kylling med urter og mascarpone

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk i båter

Fyll:

  • 4 ss mascarponeost eller kremost naturell
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss hakket frisk timian

Poteter og jordskokker:

  • 500 g potet
  • 500 g jordskokk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 3 ss olivenolje

Smørdampede vårgrønnsaker:

  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 50 g baby gulrot
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 bunt reddik
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • 0,5 ss sukker

Appelsin- og løksalat:

  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca. 4 ss olivenolje

Slik gjør du

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.