Hjemmelagde pølser med kålsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelagde små pølser med luftige pølsebrød og en frisk kålsalat er en super rett å servere dine gjester når de kommer på grillfest!

Ingredienser

porsjoner

Hjemmelagde pølser:

  • 1,5 kg nakkekoteletter av svin
  • 400 g medisterfarse
  • 1,5 ss salt
  • 2 ts karve
  • 2 ts malt muskat
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 3 ss potetmel
  • ca. 10 m fåretarm (str. 20/22)

Pølsebrød (ca.32 stk):

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Kålsalat:

  • 1 stk. nykål, sommerkål eventuelt hodekål
  • 2 stk. rødt eple
  • 2 stk. vårløk
  • 10 g bladpersille
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 dl majones
  • 1 ss grov sennep
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

Server hjemmelagde minipølser i luftige pølsebrød. Topp med kålsalat.

Vi har beregnet 2 stk pølser per porsjon, men du kan selvfølgelig servere pølsene som et større måltid eller lage en liten ventepølse til gjestene når de kommer.