Hjemmelaget majones
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.
Ingredienser
1 porsjoner
-
2 stk. eggeplomme -
0,5 ts salt -
1 ts dijonsennep -
1 ss sitronsaft eller vineddik -
ca.
4 dl nøytral nøytral olje -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.
Du kan også lage majones på 1-2-3 med en stavmikser, på samme måte som i denne oppskriften på aïoli.