Hjemmelaget majones

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • ca. 4 dl nøytral nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.

Du kan også lage majones på 1-2-3 med en stavmikser, på samme måte som i denne oppskriften på aïoli.