Hjortefilet med snittebønnestuing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing og kokte småpoteter. Ripsgelé eller rognebærgelé er godt tilbehør.