Hjortefilet med snittebønnestuing
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av hjort -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør
Snittebønnestuing:
-
400 g snittebønner -
1 dl kremfløte -
1 ss hvetemel -
2 dl vann -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
16 stk. små potet -
1 ss smør -
1 ss hakkede friske urter -
4 stilker frisk timian
Slik gjør du
Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing og kokte småpoteter. Ripsgelé eller rognebærgelé er godt tilbehør.